Havuclu kek /Carrot cake 

MerBakery

3 adet yumurta /3 large eggs

4 adet iri havuc /4 big carrots

1 su bardagi ceviz / 1 cup walnut

Yarim su bardagi erimis hindistan cevizi yagi/ 1/2 cup melted coconutoil

2 cay kasigi tarcin / 2 teaspoon cinnamon

1 cay kasigi toz zencefil / 1 teaspoon grounded ginger

1/2 cay kasigi kakule / 1/2 teaspoon cardamom

1/2 cay kasigi toz karanfil/ 1/2 teaspoon grounded glove

2 su bardagi un (kepekli beyaz karisik)/ 2 cups flour (use wholewheat for half)

1/2 su bardagi seker/ 1/2 cup sugar

1 paket kabartma tozu/ baking soda

Vanilya/ 2-3 drops vanilla

Firini 180 derecede isitin. Yumurtalarla sekeri 15 dk. yuksek devirde cirpin. Havuclari rendeleyin. Cevizleri irice dovun. Yagi yumurta karisimina ekleyin. Havuc ve cevizleri de ekleyin. Yavas devirde karistirin. Un, kabartma tozu ve vanilyayi eleyin, sivi karisima baharatlarla birlikte ilave edin. Yine dusuk devirde tum malzemeler iyice karisana kadar karistirin. Yaglanmis ve hafifce…

View original post 119 kelime daha

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s